Daudzi cilvēki ir sastapušies ar nepatīkamu smaku, kas rodas apavos pēc ilgstošas valkāšanas. Dažkārt tas notiek ļoti ātri.
Ekstremāls karstums, nekvalitatīvs materiāls vai zolīte – visi šie faktori var padarīt neērtu ciemošanos, jo ir nepatīkami novilkt apavus. Dažkārt pat jaunās drēbēs var just ilgstošu, nepanesamu smaku.
Nepatīkamo smaku bieži izraisa baktērijas un sēnītes, kas vairojas mitros un siltos apavos. Šīs mikroorganismi ražo skābes, kas rada nepatīkamu smaku.
Ir daudz veidu, kā cīnīties ar nepatīkamu aromātu. Apavus var vēdināt, mazgāt vai noslaucīt ar spirtu, amonjaku, ēteriskajām eļļām vai atšķaidītu etiķi, taču šie līdzekļi ne vienmēr ir pie rokas. Dažus materiālus nevar samitrināt, jo apavi var tikt sabojāti. Tāpēc vēlos ieteikt vienu metodi, kas ir piemērota jebkurai virsmai, nesabojājot audumu, ādu vai mākslīgo ādu.
Ko mums vajag
No visiem tautas līdzekļiem, kurus esmu sastapis, izvēlēsimies visvienkāršāko – cepamo sodu. Tā der ne tikai ādas, gumijas un auduma apaviem, bet arī ziemas apaviem ar kažokādu. Šādi apavi ir īpaši jūtīgi pret mitrumu, un tos nevar mazgāt.
Cepamo sodu var atrast jebkurā mājā, un tas ir ļoti lēts produkts. To var izmantot arī apmeklējuma laikā. Kamēr jūs baudāt tēju ar draugiem, soda paveiks visu nepatīkamo darbu.
Soda absorbē ne tikai mitrumu, bet arī dažādas gaistošas smakas molekulas, kas padara apavus svaigākus.
Bet kā pareizi to darīt?
Turpinājumu lasiet nākošajā lapā
Tevi noteikti interesēs
- 5 kļūdas, kas džinsus padara par sievietes sliktāko izvēli: izvēloties tādas bikses, jūs izskatīsieties slikti
- Draugs nopirka māju Zvejniekciemā pie jūras un tagad “kož pirkstos” – stāstu, kas par lietu
- Saeima atbalsta jaunu likumu: no nākamā gada 1. jūlija mainīsies cenas vairākiem pārtikas produktiem (+ VIDEO)
- Sinoptiķi brīdina: 13. novembrī sāksies nedēļa, kas var samulsināt pat rūdītākos
- Stiprs sniegs un temperatūra nokritusies līdz -25°C: ko sagaidīt decembrim sākoties
- Lieliski salāti aizņemtām dienām – vienkāršs biešu un gurķu salikums, kas priecē ar savu sātīgumu un garšu









